La Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, ELEN (Equality Language European Network) manifesta la seua solidaritat amb la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, que va ser obligada a identificar-se davant de la policia espanyola, pel simple fet d’haver-los respost en valencià.

Cal exigir el màxim respecte a la normativa europea, signada i ratificada per l’estat espanyol, que implica, entre moltes altres coses, que les autoritats no han de discriminar cap ciutadà pel fet que s’expresse en l’idioma propi del territori on viu; un dret que està plenament reconegut per la legislació valenciana, l’espanyola i l’europea.

M J Amigo 3

Maria Josep Amigó, Vicepresidenta de la Diputació de València.

Com hem manifestaten altres ocasions, davant del Parlament Europeu i de l’ONU, l’estat espanyol manté una política general de clar supremacisme lingüístic respecte als idiomes que són cooficials, al costat de l’espanyol, de la qual, les repetides agressions i abusos perpetrats per membres dels cossos de seguretat de l’estat no són més que una manifestació més.

És particularment greu que això passe el dia en què es commemora la pèrdua dels furs valencians, i en una concentració organitzada des de la Presidència de les corts valencianes.

ELEN portarà de nou el tema davant del Consell d’Europa i la Unió Europea, i  considera que és prioritari que el delegat del govern espanyol es comprometa a garantir les mesures necessàries per a evitar la violació sistemàtica dels drets lingüístics dels valencians.

Prof. Ferran Suay, ELEN President.